Het inloggen webmail is vaak niet zo lastig, tegenwoordig heeft iedereen eraan en daarom is het juist een goed communicatiemiddel voor bedrijven om bepaalde bestanden te kunnen delen. Ook op scholen gebruiken ze steeds vaker ziggo webmail inlog. Het is een makkelijke manier om als docent te kunnen communiceren met de leerlingen. Door de verschillende soorten browsers kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Geen zorgen, hieronder zijn een paar tips waar jij goed op moet letten als het gaat om een e-mail aanmaken of gebruiken. 

Privacy 

Als eerste is privacy natuurlijk enorm belangrijk, je wilt niet dat een ander in jouw documenten kan zitten scrollen. Bedenk daarom een wachtwoord waarmee je wilt inloggen webmail die niemand anders weet. Vertel ook niemand je wachtwoord, dit is gevaarlijk. Je wilt tenslotte niet dat jouw Ziggo webmail inlog in de verkeerde handen terechtkomt. Gebruik een wachtwoord met veel tekens, deze tekens zijn belangrijk voor de moeilijkheidsgraad van het wachtwoord. Je wilt ook niet dat een hacker gemakkelijk in je mail komt. Nog een reden voor een goed wachtwoord is omdat je vaak niet alleen mails hebt maar ook bepaalde bestanden die je opslaat. 

Gegevens aanmaken

Het inloggen webmail is dus pas voltooid als jij je gegevens hebt ingevuld. Dit is niet alleen een wachtwoord maar ook heb je een gebruikersnaam nodig, dit is je e-mail zelf. Als je dan gebruik gaat maken van ziggo webmail inlog dan moet je met die gebruikersnaam inloggen. Vaak zit hier een @ in en een .com of .nl. Om goed gebruik te maken is het handig om te kijken waarvoor je een e-mail aanmaakt. Is het professioneel of is het voor privé? Gebruik ten alle tijden je naam en achternaam om een volledige e-mail te hebben. Als je dan een keer niet kan inloggen kan je hem gemakkelijker terug krijgen. 

Door Redactie